Atıktan Eser Atölyesi

Dünyada çeşitli alanlarında tek kullanımlık veya geri dönüştürülemeyen bir sürü malzemenin kullanıldığını biliyoruz. Sıfır Atık Kulübü olarak toplumun fark etmediği fakat yüksek miktarda kullanılan veya değerlendirelemeyen bu atıklara dikkat çekmek için düzenli olarak Atıktan Eser Atölyesi düzenliyoruz.

2022-2023 döneminde düzenlediğimiz atölyemizde dikkat çekmek istediğimiz konu“Tek Kullanımlık Plastik Bardaklar” idi.

Sadece İTÜ Ayazağa Kampüsü Yemekhanesi’nden yarım günde çıkan plastik bardakları kullanarak kütüphanemize yerleştirilmek üzere bir çam ağacı oluşturduk. Bardaklarımızı yemekhaneye yerleştirdiğimiz özel atık kutuları sayesinde topladık ve kulüp üyelerimizin yardımı ile bardaklar bir kere daha kutulardan ayrıştırılıp toplandı. Bu çalışma aynı zamanda üniversite öğrencilerimizin hangi atığı nereye atmaları gerektiği konusundaki duyarlılıklarını görmemizi sağladı.

Toplanan bardaklar temizlenerek kenara ayrıldı ve atölyemize katılan öğrenciler tarafından birleştirildi. Ardından son şeklini alması için Mustafa İnan Kütüphanesi’ ne taşındı.

İTÜ Sıfır Atık Kulübü tarafından okulumuz yemekhanesinden yarım günde çıkan tek kullanımlık plastik bardaklardan oluşturulan bu ağaç sadece yanımızda matara taşıyarak ne kadar çevreci bir fark yaratabileceğimizi gözler önüne seriyor. İTÜ Sıfır Atık Kulübü olarak atıktan ağacımızın yapımında bize katılarak beraber emek gösteren katılımcılarımıza teşekkür ederiz!

Ekibimize katılarak bizlerle birlikte farkındalik yaratacak atölyeler ve etkinlikler düzenlememize yardım edebilirsin. Fikirlerini dinlemek ve seni aramızda görmek çok isteriz!

• IMG_6569
  • IMG_6540